Kategorie receptů
Čočkový salát s balkánským sýrem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
65 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Čočku propláchneme, zalijeme ji studenou vodou, necháme půl hodiny máčet a slijeme. Znovu zalijeme asi trojnásobným množstvím vody a vaříme bez míchání asi 20 minut doměkka. Čočka by měla zůstat pevná. Slijeme a necháme okapat. Smícháme citronovou šťávu z jednoho citńu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, balkánský sýr nadrobíme, petrželku nasekáme. Čočku promícháme se zálivkou, cibulí, petrželkou a nadrobeným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
10 g
Citróny
40 g
Olivový olej
45 g
Ocet Balsamico
10 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Balsýr 200 g
200 g
Čočka velkozrnná 5 kg
400 g