Cibulová focaccia
Postup přípravy
Do mísy od robota nalijeme vodu a do ní rozdrobíme čerstvé droždí. Droždí ve vodě důkladně rozmícháme.
Když je droždí s vodou spojené, přilijeme do mísy i olivový olej.
Nyní přisypeme mouku a sůl a mísu dáme do robota, upevníme nástavec typu hák a necháme robota zpracovat těsto.
Cibuli i česnek oloupeme slupky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek dozlatova.
Orestovanou cibuli i česnek necháme vychladnout a poté obojí přidáme do zpracovaného těsta.
Ještě necháme robota chvíli pracovat, aby se těsto s cibulí a česnekem krásně propojilo.
Těsto nyní poprašíme moukou, zakryjeme jej utěrkou a necháme jej 1 hodinu kynout.
Po hodině kynutí dáme na plech či do zapékací mísy pečící papír a na ten přemístíme těsto, které rukama roztáhneme až do všech krajů plechu či zapékací mísy.
Do těsta promáčkneme nyní bříška prstů a do vzniklých otvorů nalijeme trochu olivového oleje, zakryjeme plech či mísu utěrkou a necháme těsto ještě alespoň 30 minut odpočívat.
Po 30 minutách dáme plech/zapékací mísu s focacciou do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut.
Po upečení necháme vychladnout.