Kategorie receptů
Česnekové trojhránky
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Necháme vzejít kvásek cca 10 minut. Potom ho vlijeme do mouky, soli a oleje. Těsto vypracujeme ručně nebo elektrickým hnětačem a necháme 20 minut přikryté nakynout. Rozdělíme na 4 části a každou část vyválíme. Natřeme náplní a srolujeme. Náplň: smícháme máslo, sýry, prolisovaný česnek, žloutek a petrželovou nať. Nakrájíme na menší kousky, vložíme na papír na pečení, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme 20-25 minut při 180-200°C dokud trojhránky nebudou mít krásnou zlatou barvu.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
4 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
5 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
380 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Cukr krystal
5 g
Žloutek
28 g
Jizerka bezlepková směs univerzální (zlatá) 1000 g
350 g
Sezam
10 g
Olej řepkový
50 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
15 g