Kategorie receptů
Celerové řízečky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Celery (2 ks) oloupeme a nakrájíme zhruba na 1 cm silná koleka. Vaříme 5 minut v 1 litru vroucí vody s bujonem. Vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme olej. V hlubokém talíři vidličkou vyšleháme vejce s moukou, mlékem, špetkou soli a pepřem do konzistence hustšího těstíčka. Celer obalíme a smažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s rajčatovým salátem a bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)Celer
300 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
20 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g