Kategorie receptů
Bramborové noky se špenátem a anglickou slaninou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
79 g
Doba přípravy
45 minut

Postup přípravy
Těsto připravíme podle návodu. Pomocí lžiček vytvarujeme z připraveného těsta noky, které vložíme do osolené vařící vody a vaříme po dobu 5 minut. Noky scedíme a propláchneme studenou vodou. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s anglickou slaninou, přidáme rozmražený listový špenát a krátce povaříme. Promícháme, přilijeme smetanu a znovu povaříme na mírném ohni po dobu cca 5 minut. Přidáme česnek a osolíme dle chuti. Nakonec vmícháme připravené noky, směs krátce prohřejeme a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
200 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Směs na bramborové těsto 400 g
400 g
Pitná voda nesycená
2500 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g