Bílý chřest s noky
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Chřest oloupeme a odkrojíme 1 cm konečků. Vaříme 12 až 15 minut v osolené a mírně oslazené vodě. Očištěnou a omytou cibuli nakrájíme šikmo na tenká kolečka. Ze snítek omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky.Noky za stálého míchání opečeme dozlatova na rozehřátém oleji s česnekem a tymiánem. Omytá rajčata rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Spolu s cibulí přidáme k nokům a prohřejeme. Osolíme a opepříme. Scezený chřest a noky upravíme na ohřátou mísu. Posypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)