Kategorie receptů
Bezmasá nádivka
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V misce smícháme 7 prošlehaných vajec, smetanu a mléko. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Vajíčkovou směsí přelijeme na kostičky nakrájené rohlíky nebo housek (10 ks) a necháme 10 minut odležet. Bylinky nasekáme a přidáme k pečivu. Dobře promícháme. Na másle opečeme nastrouhanou mrkev a přidáme ji k základu stejně jako lískové ořechy a přecezený sýr cottage. Troubu předehřejeme na 180°C. Nádivku přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme 35 minut dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
250 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
6 g
Petrželová nať
5 g
Pažitka
5 g
Muškátový ořech celý
1 g
Směs ořechů
70 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
150 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
50 g
Jihočeský Cottage natur 5% 150 g
200 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Vejce
350 g