Kategorie receptů
Bezlepkové langoše
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Promix Alfa směs dáme do mísy, promícháme se solí. Do hrnku nalijeme asi polovinu vlažného mléka, přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Až se vytvoří efekt “hrnečku vař”, nalijeme na mouku. Potom přidáme zbytek mléka a pomocí mixéru vymícháme hladké, trochu lepkavé těsto.
Vyklopíme ho na pomoučenou desku, jemně promícháme, rozdělíme na bochníčky, přikryjeme čistou utěrkou a necháme při pokojové teplotě nakynout.
Nakynuté bochníčky prstami roztlačíme na placky a pečeme je v rozehřátem oleji. Olejem nešetříme, langoše se lepší upečou. Necháme je okapat na papírové utěrce. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme trochu oleje. Pomažeme langoše česnekem, poklademe zakysankou a kečupem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Olivový olej
2 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Cukr krystal
5 g
Olej slunečnicový
50 g
Bezlepková mouka PROMIX®-Alfa 1000 g
300 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
20 g