Kategorie receptů
Smažené fazole po mexicku se salsou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci si orestujeme slaninu nakrájenou na proužky a přendáme ji na talíř. K vysmaženému tuku přidáme cibuli, česnek, římský kmín a kayenský pepř a smažíme asi 1 minutu. Přidáme fazole a smažíme asi 2-3 minuty. Přidáme vodu a bujón. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Ponorným mixérem fazole rozmixujeme dohladka nebo rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Nakonec vmícháme salsu a slaninu. Osolíme a opepříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
180 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
6 g
Fazole černé celé 400 g
560 g
Staročeská slanina 1,9 kg
60 g
Pitná voda nesycená
600 g
Salsa Mexicana 250 g
60 g
Kayenský pepř 20 g
3 g
Kmín římský 30 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g