Kategorie receptů
Čočka nakyselo se sázeným vejcem a opečenou klobásou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
64 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Přebranou čočku opláchneme a namočíme asi na 2 hodiny do studené vody. Pak ji v téže vodě zakrytou uvaříme s bobkovým listem doměkka. Na sádle necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Podlijeme ji trochou vývaru z čočky nebo zeleninovým vývarem a spolu s tymiánem a krátce, asi 3 minuty, povaříme. Poté přidáme uvařenou čočku, okyselíme octem, osolíme, promícháme a ještě chvíli povaříme. Lívanečník lehce potřeme rozpuštěným máslem, vyklepneme do něj 4 vejce a usmažíme je. Na másle opečeme rozpůlenou klobásku. Podáváme spolu se zlatavou cibulkou k dušené čočce.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Vejce
200 g
Jedlá sůl
3 g
Ocet kvasný lihový 1 l
2 g
Sádlo
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
40 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
250 g
Váhalova klobása 1,5 kg
200 g
Čočka velkozrnná 5 kg
500 g
Tymián 10 g
1 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
20 g