Kategorie receptů
Bramborové noky s houbami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
53 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Jemně pokrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na plátky pokrájený česnek a také chvíli restujeme. Houby nakrájíme na plátky, přidáme k cibulce, osolíme, přidáme drcený kmín a restujeme do změknutí. Uvařené noky spolu s houbami ještě chvíli restujeme. Dochutíme pepřem, dosolíme a přidáme sekanou zelenou petrželku. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.
Cibule volná
40 g
Česnek
3 g
Kmín celý
2 g
Houby čerstvé
80 g
Petrželová nať
2 g
Parmazán 100 g
40 g
Směs na bramborové těsto 400 g
200 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Pitná voda nesycená
300 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g