Kategorie receptů
Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou a avokádem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny ingredience pro výrobu omáčky (50 g sušených rajčat, 10 g kaparů, lžička bazalky, 50 ml oleje ze sušených rajčat a 20 ml octa) důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme, přidáme česnek a čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a plátky avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
120 g
Jedlá sůl
4 g
Olivový olej
60 g
Ocet Balsamico
20 g
Avokádo
100 g
Parmazán 100 g
50 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
50 g
Kapary efko 105 ml
10 g
Bazalka 10 g
5 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
6 g
Pepř černý celý 20 g
4 g
Grilovací koření 40 g
4 g