Těstoviny s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy
Do velkého hrnce dáme společně na půl přelomené těstoviny, plechovku rajčat, na úzké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek (4 stroužky) a otrhané lístky bazalky. Zalijeme vodou, zasypeme chilli kořením, oreganem, solí a pepřem. Nakonec zakapeme olivovým olejem. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a pod poklicí necháme vařit asi 10 minut, každé 2 minuty promícháme a zkontrolujeme množství tekutiny. Ke konci vaření by už měla být tekutina téměř všechna vsáknuta do těstovin. Pokud by jí bylo v hrnci pořád hodně, odebereme ji lžící. Těstoviny hlídáme, aby byly akorát, tedy al dente. Chcete-li, dochutíme solí a pepřem a před servírováním ještě jednou promícháme. Na talíři zakápneme kapkou olivového oleje a zasypeme strouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)