Kategorie receptů
Těstoviny s kousky tuňáka a zeleninou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
185 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Připravíme si omáčku. Cibuli nakrájenou na půlkolečka i papriku na tenké proužky restujeme v pánvi na olivovém oleji asi 5 minut, než zelenina krásně zezlátne a lehce změkne. Pak přidáme rajčatový protlak a opět chvíli restujeme. Cuketu omyjeme, neloupeme, jen, je-li příliš velká, vykrájíme zevnitř semínka. Poté ji nakrájíme na malé kostičky a přidáme na pánev k zelenině. Nakonec do omáčky dodáme tuňáka, aby se prohřál, jednu naběračku vody z těstovin, dochutíme solí, pepřem a čerstvou bazalkou nasekanou na větší kousky. Nakonec uvařené těstoviny smícháme s omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
400 g
Paprika červená
120 g
Jedlá sůl
2 g
Olivový olej
30 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
200 g
Bazalka 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
PROCEL® - těstoviny bez lepku 250 g
800 g