Kategorie receptů
Rýžová vřetena s kurkumou a žampionovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
68 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Jen s tím rozdílem, že během vaření přidáme 1/2 lžičky kurkumy. Na rozpáleném oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a osolíme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (čerstvých hnědých žampionů (popř. bílých)) a dle chuti mletý kmín a pepř. Houby osmahneme do měkka. Hnědé žampiony jsou mnohem rychleji hotové než bílé a chutnější, ale můžeme použít i bílé. Poté zalijeme smetanou ke šlehání a krátce povaříme. Můžeme lehce naředit vývarem a ještě krátce povařit. Pro doplnění se ideálně hodí vejce vařené natvrdo. Nakonec můžeme posypat čerstvou nakrájenou petrželkou
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
3 g
Kmín celý
1 g
Petrželová nať
1 g
Žampión zahradní 500 g
250 g
Pitná voda nesycená
100 g
Kurkuma mletá 30 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Olej řepkový
20 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g