Kategorie receptů
FILTRACE

Cizrnový dip

Počet ingrediencí
4
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
15 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc do vody a poté ve stejné vodě vaříme do měkka cca 40 minut. Do mixéru nasypeme cizrnu a cca 30 ml (sezamového) oleje, poté vše rozmixujeme. Pro hladší konzistenci můžeme po lžících přilévat studenou vodu. Znovu vše rozmixujeme. Dochutíme troškou (kajenského) pepře. Podáváme s nakrájenou zeleninou (celer, mrkev, okurka)

Vytisknout recept (PDF)
Olivový olej
30 g
Olivový olej
Olivový olej
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (7.5g)
Sacharidy 0,2g 0g
Cukry
Proteiny 0g 0g
Tuky 97g 7,3g
Vláknina
Energie 2583Kj 194Kj
Bez lepku Bez lepku
Pitná voda nesycená
30 g
Pitná voda nesycená
Pitná voda nesycená
Výrobce
Potraviny bez dodavatele

{"Výrobek bez změřených nutričních hodnot."}
 
Dle nařízení EU č. 1169/2011 není výrobce povinen zveřejnit nutriční hodnoty.

Kayenský pepř 20 g
1 g
Kayenský pepř 20 g
Kayenský pepř 20 g
Výrobce
BENKOR s.r.o.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.25g)
Sacharidy 57g 0,1g
Cukry 10g 0g
Proteiny 12g 0g
Tuky 17g 0g
Vláknina 27g 0,1g
Energie 1336Kj 3Kj
Bez lepku Bez lepku
Lagris cizrna 450 g
250 g
Lagris cizrna 450 g
Lagris cizrna 450 g
Výrobce
Podravka - Lagris a.s.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (62.5g)
Sacharidy 32g 20g
Cukry 2,7g 1,7g
Proteiny 21g 13g
Tuky 4,6g 2,9g
Vláknina 28g 18g
Energie 1300Kj 813Kj
Bez lepku Bez lepku