Kategorie receptů
Žemlovka s tvarohem a švestkami
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
111 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rozšleháme 2 vejce a nalijeme je do mléka. V této směsi následně namáčíme veku nakrájenou na plátky. V druhé míse smícháme tvaroh a pyré, dle chuti dosladíme. Potom začneme vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dáme švestky a pyré s tvarohem. Posypeme cukrem a pokračujeme s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem a vše potřeme rozšlehanými bílky. Dáme péct při 150 °C na cca 45 minut. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jihočeský tvaroh tučný 38 % 250 g
350 g
Bílek
62 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
15 g
Cukr moučka
90 g
Švestky
300 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
600 g
Krajanka máslo 250 g
150 g
Měkké housky 180 g (2x90 g)
500 g