Kategorie receptů
Majonézové jidášky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a vypracujeme těsto. Necháme vykynout asi 1 hodinu. Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtky a každou na 8 dílků. Vyválíme dlouhé válečky, které stočíme do tvaru šnečků a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 10 minut kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 20 minut. Jidášky servírujeme pokapané medem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl
2 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Cukr krystal
50 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Včelí med luční 250 g
80 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
500 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
42 g
Majonéza 50% 100 ml sáček
200 g