Kategorie receptů
Lahodné palačinky s Hraškou Vanilkovou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
68 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mouku, Hrašku vanilka, mléko, vanilkový cukr (8 g), sůl smícháme a dobře našleháme. Těsto necháme 20 minut odpočinout. Hustota těsta má být taková, aby se snadno roztékalo při otáčení pánve. Palačinky smažíme zvolna na pánvi lehce potřené tukem. Tvarohovou náplň: tvaroh, smetana, cukr, vanilkový cukr, rozinky, citónova kůra smícháme. Potřeme hotové palačinky a stočíme. Nebo jen džem a vyšlehanou smetanu ke šlehani.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
2 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
300 g
Cukr krystal
20 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
16 g
Rozinky
50 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
150 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
1 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
20 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
250 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Olej slunečnicový
5 g
Hraška Vanilka 250 g
50 g