Kategorie receptů
Hruškové pyré s vanilkou
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Vložíme do většího hrnce hrušky a rozmixujeme je ponorným mixérem. Vanilkový lusk rozřízneme a vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z jednoho citrónu. Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného pyré. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker. Odebereme lusk a případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
100 g
Hrušky zelené
1000 g
Cukr krystal
350 g
Vanilka 1 lusk
3 g