Bramborové šišky
Postup přípravy
V jedné misce si připravíme 500 g Bakery mix, uvařené a nastrouhané brambory na drobno, 2 vajíčka, 2 lžíce másla, sůl, (50 ml rumu). V druhé misce si připravíme kvásek z mléka, cukru a droždí. Až nám kvásek vzejde přilijeme ho do první misky. Mixérem uděláme těsto. Na pomoučené desce těsto rozválíme na 1 - 1,5 cm. Z těsta povykrajujeme kolečka a naplníme džemem. Zbytky těsta smícháme a vykrájujeme z nich kolečka, ale v každém uděláme do středu dírku náprstkem a necháme vykynout hodinu. Šišky osmažíme na panvičce. Potom je vložíme na papír, aby se odsál přebytečný olej. Pocukrujeme je. Na šišky, které jsme na začátku nenaplnili nastříkáme sníh. Nad parou vyšleháme 2 bílky s 60 g cukru. Až bude pěna tuhá přimixujeme džem. Dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na šišky.
Vytisknout recept (PDF)