Kategorie receptů
Těstovinový salát s italskou zálivkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
113 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu použijeme vařenou nebo z plechovky. Jako první si připravíme cizrnu. Předehřejeme si troubu na 175°C. Cizrnu pořádně opláchneme, to pomůže k lepšímu trávení, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a přidáme sůl, pepř a (maďarskou) papriku. Pořádně promícháme a dáme do trouby na asi 25 minut. Mezitím si dáme do osolené vody vařit těstoviny, pak si nakrájíme rajčátka a olivy. Nakonec si ještě připravíme zálivku. Jednoduše jen smícháme 1/2 lžičky oregána, lžíci oleje, lžíci octa, lžička javorového sirupu nebo medu a trošku vody. Hotové těstoviny propláchneme studenou vodou a v misce promícháme se zálivkou. Následně přidáme rajčata, cizrnu a olivy.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
80 g
Jedlá sůl
1 g
Olivový olej
30 g
Olivy zelené
20 g
Ocet jablečný zlatý
10 g
Oregano 10 g
3 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
ARAX Cizrna 500 g
70 g
Včelí med luční 250 g
6 g