Kategorie receptů
Treska zapečená se sýrem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rybu očistíme, opláchneme, nakrájíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet. Potom je krátce opečeme na oleji, vložíme do máslem vytřené zapékací mísy, zastříkneme trochou vody a přikryté krátce podusíme. Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušenou rybu, posypeme strouhaným sýrem, rychle zapečeme. Při podávání rybu pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
80 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
80 g
Pitná voda nesycená
80 g
Treska ocasní část
600 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej řepkový
48 g
Krajanka máslo 250 g
40 g