Kategorie receptů
Plněný pstruh na grilu
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme. Osušené pstruhy natřeme zevnitř i zvenku Podravka přísadou Střemořskou. Náplň připravíme tak, že na másle upražíme nakrájenou mladou cibulku, přidáme nastrouhaná jablka a krátce podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Posolíme, okořeníme a přidáme citrónovou šťávu. Pstruhy naplníme náplní a propíchneme párátky, aby nám náplň nevytekla. Natřeme olivovým olejem. Pečeme na grilu nebo teflonové pánvi na středním ohni z obou stran. Z upečené ryby odstraníme párátka. Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené olivy a citrónovou šťávu. Upečené pstruhy polijeme rozehřátým máslem a podáváme s ajvarem.
Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
4 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
1000 g
Olivový olej
10 g
Olivy zelené
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
15 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
60 g
Jablka červená
200 g