Kategorie receptů
Kynuté knedlíky II.
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
112 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Uděláme si kvásek s malým množstvím mouky, mléka, soli, cukru a droždí. Necháme vzejít. Do mísy si připravíme prosátou mouku, do ní dolijeme mléko, dodáme sůl, cukr, olej, přidáme kvásek a mícháme, až se dělají bublinky a necháme kynout přikryté nejméně 1 hodinu. Uděláme si 2 větší šišky, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut pracovat. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme přikryté 30 minut. Po vyndání do nich píchneme vidličkou, aby vyšla pára a pak nakrájíme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
7 g
Fala 42 g
25 g
Pitná voda nesycená
100 g
Cukr krystal
10 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
500 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g