Kategorie receptů
Farmářský chléb
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
120 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suché suroviny smícháme dohromady, přidáme vejce. Přimícháme 2 lžíce oleje, 1 lžičku octa a pak postupně přidáváme mléko ( lze dát i část vody a část mléka). Vypracujeme velmi tekuté těsto, protože tato mouka je velmi savá. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyložné formy. Těsto necháme 20 minut stát v pokojové teplotě. Předehřejeme troubu na 200 stupnů. Pro zvlhčení dáme do trouby hrnek s vodou. Vložíme chléb do předehřáté trouby. Na prvních 20 minut pečení je dobré chléb přikrýt pečícím papírem .Po 15 až 20 minutách stáhneme na 190 stupňů. Celková doba pečení zhruba 50 až 55 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Kmín celý
2 g
Ocet kvasný lihový 1 l
1 g
Noli 42 g
4 g
Cukr krystal
1 g
Chlebová směs tmavá bez lepku 1000 g
200 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
70 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
340 g
Olej řepkový
2 g
Vejce
56 g