Kategorie receptů
Burizonový bezlepkový knedlík
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
76 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Droždí nasypeme do vlažného mléka společně s cukrem a necháme vykynout. Po 15 minutách přidáme vejce a špetku soli, promícháme a postupně přidáváme mouku. Nakonec do těsta vpracujeme burizony a uválíme šišky. Zakryté šišky necháme ještě chvíli vykynout. Do hrnce s pařáčkem a vodou vložíme šišky a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Burisony 160 g
40 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
350 g
Noli 42 g
7 g
Cukr krystal
10 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g