Zimní minestrone s kuřecím masem
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékáme za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidáme kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Stáhneme plamen na střední a vaříme asi 1,5 hodiny. Scedíme, stranou odložíme vývar a uvařené kuře. Z kuřete obereme maso.
Zahřejeme čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékáme rajčatový protlak. Zalijeme ho odloženým vývarem, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Pak vhodíme zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidáme půlkolečka cukety, obrané maso a povaříme asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahneme nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypeme do polévky a podáváme.