Kategorie receptů
Zelná polévka s klobásou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme a zelí překrájíme. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem. Překrájené zelí také odděleně vaříme s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
100 g
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
7 g
Kmín celý
3 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
500 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Krahulecká klobása 1500 g
150 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý celý 20 g
2 g