Kategorie receptů
Zeleninová polévka s čočkou a slaninou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Čočku uvaříme v osolené vodě a slijeme přes cedník. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na proužky. Na pánev dáme tuk a osmažíme cibuli dozlatova. Vyndáme z pánve a necháme na ubrousku odkapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a bez tuku osmažíme na pánvi. Do hrnce nalijeme mléko, zahřejeme, přidáme jíšku, pracharandu, bujón a pepř. Polévku nalijeme na talíř, přidáme čočku a lžíci našlehané šlehačky. Ozdobíme slaninou a cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
5 g
Staročeská slanina 1,9 kg
80 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
1000 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
20 g
Pitná voda nesycená
500 g
Čočka velkozrnná 5 kg
60 g
Pracharanda polévková 50 g
15 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
7 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g