Kategorie receptů
Pórkový krém
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pórky nakrájíme na kolečka, brambor oloupeme a nakrájíme na kostky, šalotku nakrájíme najemno. Pórek a šalotku osmahneme na másle, přilijeme vývar, přidáme brambor a vaříme, až je měkký. Polévku rozmixujeme, scedíme přes cedník, dochutíme kořením (česmek, mletý kmín), opepříme čerstvě rozdrceným pepřem a znova přivedeme k varu. Nakonec přidáme smetanu. Podáváme s krutony.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
40 g
Cibule volná
40 g
Pórek
200 g
Kmín celý
2 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
1 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
32 g