Polévka z černých fazolí a kokosového mléka
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme kokosové mléko. Strouhaný kokos zalijeme vlažnou vodou a rozmixujeme v mixéru. Poté necháme asi půl hodiny odstát a pak přecedíme přes plátno. Fazole povaříme s kouskem slaniny, rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci. Sceďíme a tekutinu uchováme. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek asi 10 minut. Přidáme rajčata a ještě 3 minuty smažíme. Většinu fazolí přidáme do hrnce spolu s tekutinou, ve které se vařily. Přidáme kokosové mléko, koriandr a chilli papričku. Osolíme, opepříme a na mírném plameni spolu povaříme 20 minut. Necháme trochu vychladnout, vyjmeme chilli papričku a polévku rozmixujeme. Přidáme zbylé celé fazole a polévku podáváme se zakysanou smetanou.
Vytisknout recept (PDF)