Kategorie receptů
Polévka s fazolí černé oko a kari
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Fazoli černé oko namočíme přes noc do vody. Nebo použijeme sterilizované. Na druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme téměř doměkka. Fazole osolíme až ke konci vaření a poté scedíme. Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme nastrouhaná jablka, mletou papriku, kari, špetku mletého chilli a 2 bobkové listy. Za stálého míchání pozvolna opékáme cca 5 minut. Směs zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu, poté přidáme fazole a nasekanou petrželku a vaříme dalších 15 minut. Podle chuti polévku přikyselíme jablečným octem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Paprika červená chilli
1 g
Fazole černé celé 400 g
200 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Ocet jablečný zlatý
5 g
Pitná voda nesycená
1250 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Kari 25 g
5 g
Olej slunečnicový
50 g