Kategorie receptů
Lehká rybí polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Dvě třetiny másla rozpustíme v hrnci a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékáme při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijeme vývarem, osolíme a čtvrthodiny vaříme.
Zeleninový základ rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti, vložíme do polévky. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a necháme deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídáme, aby polévka neutekla z hrnce.
2 rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a opečeme na zbytku másla. Hotovou polévku podáváme ozdobenou rohlíkovými krutonky.
Cibule volná
40 g
Mrkev
80 g
Petržel
40 g
Celer
60 g
Jedlá sůl
4 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
250 g
Pitná voda nesycená
750 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
120 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
60 g