Kategorie receptů
Hustá zeleninová polévka s kuskusem a medvědím česnekem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou podusíme 3-4 minuty. Do hrnce přidáme prolisované 2 stroužky česneku a medvědí česnek, pořádně promícháme. Dále přisypeme 2 hrsti kuskusu, 1 hrst bulguru, zamícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujón nebo vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrstku petrželky, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí přibližně 15 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
100 g
Česnek
4 g
Celer
80 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
5 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Česnek medvědí 30 g
10 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
ARAX Kuskus kukuřičný 320 g
100 g