Kategorie receptů
Hrstková polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
- Nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na másle. Přidáme luštěninovou směs, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli a stroužky česneku a vše pozvolna vaříme do změknutí luštěnin. Před koncem vaření vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a povaříme. Polévku dochutíme zeleninovým bujónem Podravka. Zdobíme petrželovou natí a ihned podáváme.
Brambory
50 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
35 g
Česnek
1 g
Petržel
35 g
Celer
30 g
Petrželová nať
4 g
Pitná voda nesycená
700 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
25 g