Kategorie receptů
Frankfurtská polévka
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme zásmažku, do které zamícháme papriku a pepř. Zásmažku za neustálého míchaní zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme pokrájené a oloupané brambory, povaříme, přidáme česnek, sůl a pokrájené párky. Opět povaříme. Polévku dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
120 g
Cibule volná
40 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
28 g
Polévkové bylinky
20 g
Pitná voda nesycená
720 g
Debrecínské párky extra 900 g
80 g
Paprika sladká 35 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej řepkový
28 g