Kategorie receptů
Dýňová polévka
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme sůl, trošku kmínu, pepř a bujón, koření. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí. Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, sojóvou omáčku a nastrouháme muškátový oříšek. Na závěr posypeme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
100 g
Česnek
20 g
Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl
4 g
Kmín celý
2 g
Petrželová nať
4 g
Slepičí bujón
24 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
15 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
12 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
70 g
Olej řepkový
20 g