Kategorie receptů
Curry-rýžová polévka s kuřecími nudličkami a žampiony
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvaříme 60 g rýže Basmati a scedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Celer a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a osmažíme na něm nakrájená kuřecí prsa. Přidáme cibuli, celer, žampióny a krátce podusíme. Přidáme koření. Uvaříme 1 litr vývaru+bujón. Přidáme uvařenou rýži a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mléko a znovu krátce povaříme. Podle chuti přidáme Indické koření. Polévku nalijeme do misek nebo do hlubších talířů a přidáme žampiony s masem. Ozdobíme jarní cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
250 g
Cibulka jarní
10 g
Celer řapíkatý
80 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
150 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Rýže Basmati 5 kg
60 g
Chicken masala 25 g
5 g
Olej slunečnicový
10 g