Kategorie receptů
Andaluské Gazpacho s tuňákem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
2 krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Nakrájenou cibuli namočíme do mísy se studenou vodou. Odstraníme klíček uvnitř česneků. Okurku omyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme všechna zrnka. Zbylé suroviny omyjeme, nakrájíme a vše dáme do mixéru. Ochutíme olejem, octem, cukrem a solí. Rozmixujeme dohladka. V případě, že polévka bude moc hustá, přidáme 1-2 sklenice studené vody. Propasírujeme, dosolíme a přikryté odložíme do chladničky. Podáváme studené s okurkou, pepřem, krutony a tuňákem.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
100 g
Paprika červená
100 g
Rajčata
1000 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
7 g
Ocet kvasný lihový 1 l
5 g
Olivový olej
75 g
Cibulka jarní
40 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
160 g
Cukr krystal
10 g