Polévka s rukolou a mořskými ráčky
Postup přípravy
Krevety marinujeme v citrónové šťávě. Dbáme však na to, abyste nepřekročili dobu marinování 20 minut. Zabráníte tím příliš výrazné citrónové chuti mořských plodů. Těsně před podáváním můžete přidat nakrájené lístky rukoly a polévku zamíchat. Tím podtrhnete kontrastní chuť rukoly v této krémové polévce. Lístky rukoly opláchneme a pečlivě vysušte. Na pánvi krátce orestujeme malé množství rukolových lístků s trochou olivového oleje. Poté je položíme na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Na pánev přidáme máslo a rychle orestujeme krevety s trochou utřeného česneku. Přidáme škrob, promícháme a nakonec přidáme víno. Přilijeme 3 šálky vody a přivedeme k varu. Přidáme jednu polévkovou lžíci Podravka přísady a vaříme cca 10 minut. Jemně nakrájíme osušené lístky rukoly a přidáme je do polévky. Krátce polévku vaříme, přidáme smetanu a mletý vícebarevný pepř.
Vytisknout recept (PDF)