Kategorie receptů
Tuňák v kari omáčce s jasmínovou rýží
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
59 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci na olivovém oleji osmažíme nakrájený česnek, cibuli na kostičky a sůl. Přidejte rajčatové pyré, rybí vývar (500 ml) a zamícháme. Kari, kurkumu a mouku rozmícháme v misce s troškou omáčky. Přidáme do omáčky i s (kokosovým) mlékem. Vaříme na minimálním ohni asi 20 minut, občas promícháme. Tuňáka scedíme a přidáme do omáčky. Vaříme dalších 5 minut a poté odstavíme. Příprava jasmínové rýže: Nakrájený česnek osmažíme na trošce olivového oleje, přidáme omytou a odkapanou rýži a osolíme. Chvíli podusíme a přidáme 500 ml horké vody. Vaříme 10 minut na mírném ohni, dokud se neodpaří voda a poté odstavíme. Podáváme tuňáka s kari omáčkou a rýží, nakrájenou jarní cibulkou a arašídy.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
3 g
Olivový olej
30 g
Cibulka jarní
20 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Pitná voda nesycená
500 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
300 g
Kurkuma mletá 30 g
4 g
Kari 25 g
8 g
Lagris rýže jasmínová 500 g
250 g
Arašídy nesolené 100g
50 g