Kategorie receptů
Rýže s krůtím masem a krevetami
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
83 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova na něm opečeme nakrájená krůtí prsa. Po dopečení je vyjmeme a odložíme na talíř. Na témže oleji osmahneme dozlatova nakrájené 2 (bílé) cibule. Cibuli opékáme přibližně 30 minut kvůli zvýraznění chuti. Očistěné krevety, ale šťávu z nich zachováme. Po dosmažení cibule, přidáme do pánve podrcený zelený pepř, nasekaný česnek (1 hlava) a sůl. Přidáme krůtí prsa, šťávu z krevet a rýži. Podusíme přibližně 1 minutu a potom přidáme kuřecí vývar. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté přidáme krevety a podusíme ještě 2-3 minuty. Rýži ozdobíme nasekanou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
80 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
4 g
Krůtí maso
300 g
Olivový olej
100 g
Krevety vyloupané 150 g
300 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř zelený mletý 15 g
2 g
Lagris rýže jasmínová 500 g
400 g