Vepřový plátek v šunkovém kabátku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Z vepřových plátků vytvoříme šest medailonků. Každý medailonek potřeme hořčicí a ovineme plátkem šunky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek najemno nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, medailonky z obou stran opečeme asi 1-2 minuty. Pak medailonky rozložíme do zapékací mísy. Cibuli a česnek dusíme 2 minuty ve výpeku, rozředíme vínem a necháme 5 minut vařit. Přidáme houby a 5 minut dusíme. Vmícháme smetanu a čerstvý sýr, ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, petrželkou, majoránkou a prřelijeme přes medailonky. Ty pak zapékáme asi 20 minut. Mezitím očistíme brokolici, rozdělíme na růžičky a opláchneme.Brokolici pak pod poklicí dusíme v troše vroucí vody asi 10 až 15 minut, aby zůstala křupavá. Brokolici slijeme, osolíme a podáváme medailonky s omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)