Kategorie receptů
Vepřové medailónky na grilu
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Máslo (100 g) vymícháme mixérem do pěny. Přidáme Podravka přísadu (1 lžičku), rozmačkaný česnek (2 stroužky), petrželovou nať a ajvar (30 g). Vše dobře promícháme, přikryjeme hliníkovou fólií a necháme odstát na teplém místě jednu hodinu. Vepřové maso nakrájíme na medailonky a posypeme Podravka přísadou. Rozehřátou mřížku grilu potřeme olejem a položíme na ni připravené medailónky. Medailónky pečeme z každé strany přibližně 5 - 6 minut. Upečené medailónky ozdobíme stroužkem másla s ajvar a podáváme se zeleninovým salátem.
Česnek
3 g
Petrželová nať
5 g
Vepřové maso (kotlety)
800 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
110 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g
Podravka Ajvar jemný 350 g
50 g