Kategorie receptů
Pikantní bůček na hořčici
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso nakrájíme na silné asi 4 cm plátky. Osolíme a opepříme. Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme troškou láku z beraních rohů. Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny. Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli nahrubo a pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hod doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem. Vhodná příloha- rýže, brambory nebo chleba.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
4 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
15 g
Cukr krystal
2 g
Hořčice kremžská 200 g
15 g
Hořčice orientální 340 g
15 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Grilovací koření 40 g
5 g
Beraní rohy sterilované 620 g
20 g
Olej slunečnicový
15 g