Kategorie receptů
Kýta s mozzarellou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v mouce smíchané s kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Vyndáme z pánve a ve výpeku zesklovatíme na půlkolečka nakrájenou cibulku. Přidáme zpět maso, bujón a podlijeme vínem. Na každý plátek položíme 2 kolečka rajčete. Zmírníme teplotu a přikryté dusíme za občasného podlévání. Před plným zredukováním každou kotletu přikryjeme plátkem mozzarelly a posypeme oreganem. Přikryté necháme dojít. Podáváme s americkými bramborami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Rajčata
40 g
Jedlá sůl
6 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
400 g
Vepřová kýta bez kosti
800 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
125 g
Bazalka 10 g
5 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
5 g
Oregano 10 g
5 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
100 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g