Kategorie receptů
Telecí svíčková s tuňákovou omáčkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hmoždíři rozdrtíme 1 lžičku pepře v celku, 1 lžíce růžového pepře a 1 lžička chilli vloček. Telecí svíčkovou nakrájíme asi na 3 cm vysoké válečky, osolíme a obalíme ve směsi koření. Maso zprudka orestujeme tři minuty z každé strany, zabalíme do alobalu a necháme dojít v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. Mezitím si připravíme majonézu z 6 žloutků a 100 ml oleje, přidáme lžíci nasekaných kaparů, 5 filetů sardelek a tuňáka, vše důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Svíčkové řezy podáváme s tuňákovou majonézou a čerstvým pečivem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
3 g
Citróny
40 g
Olivový olej
100 g
Kapary efko 105 ml
20 g
Sardelová očka s kapary ve slunečnicovém oleji 45 g SUN & SEA
45 g
Telecí maso 550 g
1000 g
Žloutek
168 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
200 g
Pepř černý celý 20 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g