Kategorie receptů
Telecí guláš
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájené telecí maso, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku a dusíme. Když je maso měkké, přidáme na kousky nakrájený salám a dusíme. Šťávu zahustíme bílým jogurtem, ve kterém rozmícháme mouku. Chvíli povaříme a pak do omáčky přidáme nakrájenou okurku, na plátky nakrájená vejce a rozsekanou petrželku. Zamícháme a prohřejeme. Vše posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s těstovinami, brambory nebo s rýží.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Šunkový salám 100 g
50 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
10 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
20 g
Okurky delikates 5-8 cm 720 ml. Chutné a křupavé!
100 g
Telecí kýta 500 g
150 g
Paprika sladká 35 g
6 g
Olej řepkový
20 g
Kukuřičná mouka Harimasa 1 kg
10 g