Kategorie receptů
Pečené telecí kotlety s gorgonzolou a salátem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. 8 telecích řízků naklepeme a plátky šunky rozpůlíme. Gorgonzolu nakrájíme na 8 dílů. Rajčata nakrájíme na 4 silnější plátky. Do pánve dáme olej a řízky prudce osmažíme 1 minutu z každé strany. Vyndáme z pánve a osolíme a opepříme. Položíme do pekáče s pečícím papírem. Na každý řízek dáme plátek šunky, 2 plátky rajčete a doprostřed dáme gorgonzolu. Pečeme 5 minut. Do hrnku dáme 4 lžíce vody, přidáme podravku a olivový olej. Promícháme a marinádou zalijeme salát. Řízek dáme na talíř, polijeme výpekem a servírujeme se salátem.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
60 g
Jedlá sůl
6 g
Olivový olej
20 g
Originál Váhalova šunka nejvyšší jakosti 2,2 kg
15 g
Telecí maso 550 g
800 g
Pitná voda nesycená
40 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej slunečnicový
20 g
Eat Fresh Hungarian Mix 220 g
250 g
Podravka Natur přísada do jídel Středomořská 100 g
4 g